Ochrana osobných údajov

Polityka prywatności

 I. Podstawowe postanowienia

Administratora danych osobowych zgodnie z art. Art. 4 ust. 7 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i swobodnym przepływem takich danych (zwanym dalej „RODO”) to DBreal s.r.o. Nr rejestracyjny: 47584629 z siedzibą pod adresem Hlavne námestie 56, 060 01 Kežmarok (zwany dalej „Administratorem”) Dane kontaktowe administratora to: DBreal s.r.o. ID 47584629 z siedzibą w Hlavne námestie 56, 060 01 Kežmarok; email: info@cykloeshop.sk; telefon: 421 90994403 Dane osobowe to wszystkie informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej; możliwa do zidentyfikowania osoba fizyczna to osoba fizyczna, którą można zidentyfikować bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności poprzez odniesienie do identyfikatora, takiego jak imię i nazwisko, numer identyfikacyjny, dane dotyczące lokalizacji, identyfikator sieci lub jeden lub więcej szczególnych czynników, fizjologicznych, genetycznych, umysłowych, ekonomicznych, kulturowych lub społecznych Administrator nie wyznaczył inspektora ochrony danych.

II. Źródła i kategorie przetwarzanych danych osobowych:

Administrator przetwarza przekazane mu dane osobowe lub dane osobowe uzyskane przez.

Administratora na podstawie realizacji zamówienia.

III. Podstawa prawna i cel przetwarzania danych osobowych:

  1. Prawnym powodem przetwarzania danych osobowych jest:
  • wykonanie umowy między tobą a administratorem zgodnie z art. Artykuł 6 1 ust. b) GDPR,
  • prawnie uzasadniony interes administratora w zapewnieniu marketingu bezpośredniego (do wysyłania powiadomień biznesowych i biuletynów) zgodnie z art. Artykuł 6 1 ust. f) GDPR,
  • Twoja zgoda na przetwarzanie w celu zapewnienia marketingu bezpośredniego (do wysyłania ogłoszeń biznesowych i biuletynów) na podstawie art. Artykuł 6 1 ust. a) GDPR w związku z § 7 ust. 2 ustawy nr 480/2004 Coll., W sprawie niektórych usług społeczeństwa informacyjnego w przypadku, gdy towary lub usługi nie zostały zamówione.
  1. Celem przetwarzania danych osobowych jest:
  • przetwarzanie zamówienia i wykonywanie praw i obowiązków wynikających ze stosunku umownego między tobą a administratorem; Przy zamawianiu wymagane są dane osobowe, które są niezbędne do pomyślnego przetworzenia zamówienia (nazwa i adres, kontakt). Podanie danych osobowych jest niezbędnym wymogiem do zawarcia i wykonania umowy;
  1. Administrator automatycznie podejmuje indywidualne decyzje w rozumieniu art. 22 GDPR. Wyraziłeś wyraźną zgodę na takie przetwarzanie.

 IV. Okres przechowywania danych

  1. Administrator przechowuje dane osobowe:
  • przez okres niezbędny do wykonania praw i obowiązków wynikających ze stosunku umownego między Tobą a Administratorem oraz do dochodzenia roszczeń wynikających z tych stosunków umownych (przez okres 15 lat od rozwiązania stosunku umownego)
  • tak długo, jak długo wycofywana jest zgoda na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych, maksymalnie przez 7 lat, jeżeli dane osobowe są przetwarzane za zgodą.
  1. Po upływie okresu przechowywania danych osobowych administrator usunie dane osobowe.

 V. Odbiorcy danych osobowych (podwykonawcy administratora)

  1. Odbiorcami danych osobowych są:
  • zaangażowany w dostawę towarów / usług / płatności w ramach umowy
  • świadczenie usług obsługi sklepu internetowego i innych usług związanych z obsługą sklepu internetowego
  • świadczenie usług marketingowych.
  1. Administrator nie zamierza przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego (poza UE) ani organizacji międzynarodowej. Odbiorcami danych osobowych w krajach trzecich są dostawcy usług w chmurze.

VI. Twoje prawa

  1. Zgodnie z warunkami określonymi w GDPR masz:

  • prawo dostępu do ich danych osobowych na podstawie art. 15 GDPR,
  • prawo do sprostowania danych osobowych na podstawie art. 16 GDPR lub ograniczenia przetwarzania zgodnie z art. 18 GDPR,
  • prawo do usunięcia danych osobowych na podstawie art. 17 GDPR,
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania na podstawie art. 21 GDPR i prawo do przenoszenia danych zgodnie z art. 20 GDPR,
  • prawo do odwołania zgody na przetwarzanie w formie pisemnej lub elektronicznej na adres administratora lub adres e-mail, o których mowa w art. III z tych warunków.
  1. Masz również prawo złożyć skargę do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeśli uważasz, że Twoje prawo do prywatności zostało naruszone.

VII. Warunki zabezpieczenia danych osobowych

  1. Administrator oświadcza, że ​​podjął wszelkie środki techniczne i organizacyjne w celu zabezpieczenia danych osobowych.
  2. Administrator podjął środki techniczne w celu zapewnienia przechowywania danych i danych osobowych na piśmie.
  3. Administrator oświadcza, że ​​tylko osoby upoważnione mają dostęp do danych osobowych.

VIII. Przepisy końcowe

  1. Przesyłając zamówienie z internetowego formularza zamówienia, potwierdzasz, że znasz i akceptujesz warunki prywatności.
  2. Zgadzasz się na te warunki, sprawdzając swoją zgodę za pomocą formularza online. Sprawdzając swoją zgodę, potwierdzasz, że znasz i akceptujesz warunki prywatności.
  3. Administrator jest uprawniony do zmiany tych warunków. Opublikuje nową wersję Polityki prywatności na swojej stronie internetowej i jednocześnie wyśle ​​Ci nową wersję Polityki prywatności na Twój adres e-mail, który podałeś administratorowi.

 

Warunki te obowiązują od 1.3.2019.

Zaloguj się

 Ta strona używa plików cookie Wiecej informacji